RENOVATION AND EXTENSION OF BEACH BAR BAMBÚ BEACH

PROJECT NAME: Renovation and extension of Beach Bar Bambú Beach

YEAR: 2017

CONSTRUCTION: Fishished Project

PROJECT OBJECTIVES:

The old Beach Bar was in a poor condition.

In this project, the aim was to create a wooden framework linked to a metal structure. The idea was to create a kind of floating cubes, with varying heights and levels inside, to open up views to the sea and cover the entire roof with vegetation.

The goal was to create a continuous shaded area while simultaneously generating three distinct spaces:

1. A space enclosed by glass curtains, sheltered from the winds, suitable for use in the winter.

2. A second open space, sunnier, without a permanent roof, but which can be covered with awnings in the summer.

3. A final covered space, but without glass. These different zones create distinct atmospheres that are well-suited for the use of a beachfront bar or restaurant (“chiringuito”).

The process of covering the wooden structure was carried out by a master artisan, who placed each piece of wood one by one in a detailed and meticulous process.