Interior renovation of a flat in Granada

PROJECT NAME: Interior renovation of a flat in Granada

YEAR: 2020-2021

CONSTRUCTION: Flat

STATE: Finished

PROJECT OBJECTIVES:

The project is a renovation of a flat located in the Plaza de Toros of Granada. It has an area of 77 square meters and a terrace of 5 square meters.

The flat was in a very outdated condition. It was distributed into several rooms with a central hallway. The laundry room had a large window and very nice views, but it was in very poor condition. Our first decision was to remove the laundry room and incorporate that space into the project.

We achieved an open kitchen with a wooden-toned island, connected to the dining room and the living room at the back. This creates a very spacious main area with excellent lighting. The washer and dryer area that we eliminated will now be integrated into the custom-designed cabinet along with the kitchen.

The entrance area is very important in the renovation, as we managed to give the flat a fresh, modern look. Upon entering, we find a room that can also function as an office. Just next, we find the main bathroom, in white and grey tones, and then we access the continuous main space. From the fluid space, through a sliding door, you can access two more bedrooms, one with a beautiful dressing room.

This flat has an aerothermal system and underfloor heating.

  • What has this project meant for the client (how has it improved their life):

This project has significantly improved the client’s life by providing them with a beautifully renovated apartment that meets their needs and desires. From the beginning, the client entrusted us with finding the right property and guiding them through the process of assessing its potential for a good project. Upon discovering this apartment, we recognized its possibilities and suitability, setting the stage for a successful renovation.

The design process was smooth and dynamic, resulting in a space that exceeded the client’s expectations. Throughout the construction phase, the client felt supported, especially during challenging moments, knowing that our team was dedicated to resolving any issues that arose. Despite the inevitable difficulties, the project was completed on time and within budget, leaving the client satisfied with the outcome. As a result of this project, the client now enjoys a modern and functional apartment in Granada, tailored to their lifestyle. The renovation has not only enhanced their living space but also increased the property’s value significantly, offering potential for a lucrative future sale. Overall, this project has had a positive and transformative impact on the client’s life, providing them with a comfortable and stylish home that they can truly enjoy.

Credits:

Photography: Cristina Beltrán